2013/06/17

Deser jogurtowy ze świeżymi truskawkami i bazylią.

Sezon na nasze, polskie truskawki w pełni, więc postanowiłam przygotować deser w 10 min. Nie znam osoby, która nie lubi soczystych, dojrzałych, pachnących słońcem truskawek...





Na 2 porcje deseru potrzebne nam będą:
  • świeże truskawki ok. 20 szt.
  • 1 op. jogurtu greckiego 250 g
  • cukier puder
  • świeże listki bazyli 
 Przygotowanie deseru:
  1. 12 truskawek, z 2 listkami bazyli, miksujemy na gładki mus - jeśli są lekko kwaskowe (moje były super słodkie :) dodajemy cukru pudru, do smaku
  2. pozostałe truskawki kroimy na ćwiartki
  3. przygotowujemy szklanki, wlewamy częś musu truskawkowego, na to jogurt, a potem znowu mus, wkładamy pokrojone truskawki
  4. dekorujemy swieżą bazylią i posypujemy cukrem pudrem
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz