2013/06/17

Jagoda kamczacka z jogurtem greckim i cantuccini migdałowymi.

Jagoda kamczacka, jeszcze trochę mało popularna w Polsce, ale z czystym sumieniem mogę polecić ją każdemu. Jej podłużne, soczyste jagody o słodko-kwaśnym smaku z dobrze wyczuwalną goryczką, chyba jako pierwsze zaowocują w naszym ogrodzie...




Na 2 porcje deseru potrzebne nam będą:
  • jagoda kamczacka ok. 30 jagód
  • 1 op. jogurtu greckiego 250 g
  • ciasteczka migdałowe, ja dodałam cantuccini, bo są barrrdzo chrupiące
  • cukier puder
  • świeże listki mięty
 Przygotowanie deseru:
  1. kruszymy ciasteczka i wkładamy do miseczek
  2. jogurt bałkański mieszamy z cukrem pudrem (do smaku, jogurt jest kwaśny) i kładziemy obok ciasteczek
  3. wykładamy wszystkie jagody
  4. dodajemy listek mięty i gotowe:)
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz