2013/06/20

Smaczne kwiaty...
na Dzień Taty! 

Wszystkiego najlepszego i smacznego:)

 



Na tulipany potrzebne nam będą:
  • serek typu feta 1/2 op.
  • mozarella w kulce 1 szt.
  • pomidorki z gatunku gruszkowe 6 szt.
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, oliwa
  • por lub sczypiorek
 Przygotowanie:
  1. myjemy pomidorki, wycieramy ręcznikiem papierowym
  2. nacinamy pomodorki na krzyż, wydrążamy ze środka gniazda nasienne
  3. mozarellę odcedzamy i  rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niej fetę, przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę oliwy i sól do smaku - dokładnie mieszamy
  4. łyżeczką od herbaty nadziewamy wydrążone pomidorki i układamy na talerzu
  5. łodyżki robimy z pora (ewentualnie ze szczypiorku)
Gotowe, można wołać dzieci i podawać:)

1 komentarz: