2013/06/09


























Truskawki na niedzielny deser. Pycha, po prostu pycha. 
Przepis nie jest mój, zobaczyłam go w brytyjskim magazynie Ideal Home (dzięki, Dagny). 
Jest prosty i łatwy w przygotowaniu. A połączenie mleka z twarożkiem jest MEGAodjazdowe.
No i fajnie wygląda :)

Potrzebne będą (na 4 porcje):
- ciasteczka zbożowe 1 opak. + 100 g miękkiego masła
- mleko zagęszczone słodzone 1/2 puszki (takie jak do andrutów)
- mielony twaróg do serników 450 g
- sok z 1/2 cytryny
- truskawki - umyte i pokrojone
- 2 łyżki dżemu truskawkowego

Sposób przygotowania:
1. ciasteczka rozgnieć i wymieszaj z masłem, przełóż do 4 salaterek
2. w misce połącz ser, mleko i cytrynę, mieszanka nie powinna być zbyt rzadka i przelej na ciastka
3. salaterki przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę
4. pokrojone truskawki wymieszaj z dżemem
5. wyjmij deser z lodówki, na wierzchu ułóż truskawki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz