2013/07/26

Czerwony arbuz, białe ziemniaki
i zielona fasolka.
Owoce i warzywa to fenomenalne połączenie, zarówno kolorów, smaków jak i kształtów.







Potrzebne nam będą:
  • arbuz 2 plastry o gr. 1 cm
  • młody duży ziemniak, ugotowany i pokrojony w równe 1 cm plastry
  • zielona fasolka szparagowa - ugotowana
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • płatki migdałowe
  • sól i pieprz, do smaku
  • świeży szczypiorek do dekoracji
  • wykrojnik o średnicy 1,5 cm (niestety nie mam takiego wykrojnika, więc użyłam tylki tzn. końcówki do dekorowania tortów) 
 Przygotowanie:
  1. z plastrów arbuza i ziemniaka wycinamy kółka
  2. fasolkę tniemy na 4 cm kawałki
  3. oliwę i ocet balsamiczny (4 porcje oliwy na 1 porcję octu), sól i pieprz mieszamy ze sobą
  4. ziemniaki, fasolkę i arbuza układamy na talerzu, posypujemy płatkami migdałowymi, polewamy sosem, dekorujemy świeżym szczypiorkiem
Smacznego:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz