2013/07/11

Puszyste ciasto z białą porzeczką.
Bardzo proste, szybkie i naprawdę smaczne. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, dodać ulubione owoce i gotowe!







Potrzebne nam będą:
  • 6 łyżek mąki pszennej tortowej
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • szczypta soli
  • biała porzeczka 
 Przygotowanie:
  1. nastawiamy piekarnik bez termoobiegu na 180 stopni
  2. w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól
  3. do suchej mieszanki dajemy całe jajka, olej, esencję waniliową, mieszamy łyżką
  4. do foremek (ja użyłam 3 małych foremek z Tesco o wym. 15x8x4 cm), wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia, wkładamy ciasto
  5. na wierzch ciasta układamy porzeczki, dość szczelnie
  6. pieczemy ok. 30 min., a właściwie do suchego patyczka   
  7. po ostudzeniu, dekorujemy cukrem pudrem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz