2013/07/09

Zupa jarzynowa - zielona w pomarańczowe kropki.
Sezon na "zielone" z ogrodu został uroczyście otwarty! Jako pierwsza, prezentuje się zupa jarzynowa, aromatyczna i słodko wiosenna.




Na zupę potrzebne nam będą:
  • główka kapusty, posiekana niezbyt drobno (moja, była wielkości dużej zamkniętej pięści)
  • młode ziemniaki pokrojone w plastry, 6 szt.
  • marchewka pokrojona w plastry, 4 szt.
  • zielony groszek, 2 garści
  • bulion warzywny 1 l. (+ liść laurowy, ziele angielskie)
  • szczypiorek do dekoracji :)
 Przygotowanie:
  1. gotujemy bulion, dodajemy liść laurowy i ziele zngielskie
  2. warzywa które wkładamy jako pierwsze to: ziemniaki, marchewka, po ok. 10 min. dodajemy kapustę, a jak wszystko będzie średnio ugotowane dodajemy zielony groszek 
  3. teraz wystarczy udekorować na talerzu posiekanym szczypiorkiem i można podawać
Smacznego:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz