2013/09/19



















































Ciekawe czy to jest dobre? Od czasu do czasu oglądam programy kulinarne,
zastanawiając się czy przygotowywane w nich potrawy rzeczywiście dobrze smakują.
No to spróbujmy.

Smażone pomidory:
- przekrój pomidory
- połóż na patelni miąższem do dołu, natnij skórkę nożem
- smaż na średnim ogniu
Pomidory puszczą sok (pod przykryciem więcej). Teraz na patelnię wlej śmietanę. Zamieszaj, chwilę gotuj i gotowe.
Przełóż pomidory z sosem na talerz. Dodaj soli, pieprzu i ziół (może być tymianek, oregano, zioła prowansalskie).
Do tego chrupiąca bagietka i danie gotowe.
Szybko, prosto i wykwintnie. Moim zdaniem nadaje się na drugie śniadanie, albo na przystawkę. Było smaczne i sycące.
E.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz