2013/11/13






















Piętnaście minut i obiad gotowy, polubicie szpinak. Cały sekret to mascarpone i czosnek. Mniammmm....

 Lista zakupów:
- 1 opak. szpinaku (mrożony rozdrobniony albo świeży)
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
- serek mascarpone
- sól, pieprz do smaku (czasami dodaję pół kostki bulionu warzywnego)
- prażone płatki migdałów
- tarty ser parmezan do posypania (opcjonalnie)
- makaron kokardki

Przygotowanie:
1. Zagotuj garnek posolonej wody, wrzuć makaron. Gotuj zgodnie z zaleceniami producenta.
2. Na patelnię wrzuć szpinak, dodaj czosnek. Gdy świeży szpinak zmięknie i straci na objętości dodaj dwie duże łyżki serka mascarpone i przyprawy. Wymieszaj, chwilę pogotuj.
3. Przełóż szpinak do blendera i zmiel (jeśli używasz mrożonego nie musisz tego robić).
4. Właśnie makaron się ugotował. Przełóż go do miseczki, wymieszaj ze szpinakiem.
5. Teraz, jeśli lubisz, posyp płatkami migdałów i tartym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz