2014/08/25







































Cukiniowy hit! Do tej pory z cukinii smażyłam zazwyczaj placuszki albo dodawałam ją do letniego leczo.
Od dziś moim najulubieńszym daniem z cukinii jest zupa krem!
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 por
(cukinii i pora mniej więcej tyle samo)
- 3 ząbki czosnku
- bulion warzywny
- jogurt naturalny
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
1. Cukinię pokrój w kostkę, pora (tylko białą część) na talarki. Warzywa podsmaż na patelni.
2. Obierz czosnek, zgnieć nożem i dorzuć do warzyw (uważaj, żeby się nie przypalił).
3. Gdy warzywa są już lekko podsmażone zalej je bulionem i gotuj 15 minut.
4. Gotowy wywar przełóż do blendera i zmiksuj.
5. Zupę podawaj z kleksem z jogurtu naturalnego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz