2014/08/05









































Święto pomidora w Przytocznej już 22 sierpnia, tymczasem lekka pomidorowa sałatka na kolację.
1. Pomidory różnej maści obieramy ze skórki i kroimy w plasterki (malutkich koktajlowych oczywiście nie obieramy, tylko kroimy na pół).
2. Czerwoną cebulę kroimy w piórka (nie za dużo).
3. Obieramy awokado, kroimy w plasterki i skrapiamy cytryną lub limonką.
4. Wszystko przekładamy do miski i skrapiamy oliwą z oliwek. Solimy do smaku. Czekamy chwilę, czas zależy od tego jak bardzo jesteśmy głodni.
5. W międzyczasie podpiekamy 2 kromki chleba na złoto i nacieramy ząbkiem czosnku.
6. Warzywa przekładamy na talerz, kruszymy ser feta, możemy ozdobić bazylią i doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Miłego wieczoru. E.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz