2014/08/22






























W najbliższy weekend w Przytocznej pomidorowe szaleństwo!
Festiwal Pomidora: http://www.przytoczna.pl/%C5%9Bwi%C4%99to-pomidora.html
Najpyszniejsze pomidory przywożę tylko stamtąd. Zrobiony z nich sos do makaronu nie ma sobie równych!
A u nas pieczone pomidory.
Przepis:
/ małe pomidorki natnij na krzyż
/ weź główkę czosnku, nie obieraj tylko zetnij z góry i u podstawy
/ zrób sos: wymieszaj oliwę z octem balsamicznym
/ do naczynia żaroodpornego przełóż pomidorki, w środek włóż czosnek
/ całość skrop sosem i posyp solą, dodaj kilka listków bazylii
/ wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 20 minut
/ gdy pomidorki się pieką, na patelni podsmaż kilka kromek chleba
Mniam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz