2014/09/18



































Lekko i kolorowo.
Surówka z pomidorków koktajlowych: żółtych - bardzo słodkich i czerwonych - lekko kwaskowych, a do tego słodka, świeża kukurydza i marynowana w occie jabłkowym cebula.

Potrzebne będą (na jedną porcję)
- 7 żółtych i 7 czerwonych pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki
- mała garść świeżej kukurydzy
- 1/2 małej cebuli
- 3 łyżki octu z jabłek
- natka pietruszki
- grubo mielony zielony pieprz i sól
- oliwa z oliwy

Cebulę wkładamy do małego naczynia, zalewamy octem jabłkowym i lekko zgniatamy palcami. Pozostawiamy na kilka minut do zamarynowania (cebula lekko zmięknie). Na talerzu układamy pomidorki, dosypujemy kukurydzę, wykładamy cebulę (bez octu), posypujemy natką pietruszki, doprawiamy pieprzem, solą i skrapiamy oliwą z oliwek. Gotowe :-)
Smacznego.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz