2015/10/29

RADISSON BLU
MENU

Lody buraczane na dyniowym biszkopcie


Szczecin ożywa kulinarnie i kulturalnie.  Chyba nie ma tygodnia, który nie zaskakiwałby nowymi smakami. Wczoraj miałyśmy okazję spróbować dań z oferty gastronomicznej przygotowanej na październik i grudzień w restauracji Renaissance.


Krem z dyni z imbirem, pomarańczą, mlekiem kokosowym i krewetkami

Dania przygotowywane są wg sous-vide nowoczesnej metody gotowania potraw, dzięki której mają bardziej delikatny smak, zachowują więcej witamin i mikroelementów. Jeśli jeszcze nie próbowaliście - warto.


Kolorowa sałatka z pieczonej dyni i buraka z kozim serem, prażonymi pestkami dyni z borówkowym sosem balsamicznym.

Polecamy! Było naprawdę pysznie :) Każda z prezentowanych potraw miała idealnie skomponowany smak. Deser z lodami buraczanymi i zupa krem z dyni to nasze typy. Wybierzemy się jeszcze na Pierożki z grzybami i sosem ziołowym i Tartę śliwkową z mascarpone.




Kameralne i przesympatyczne miejsce :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz