2016/01/16

fot. Dagny 

SZYBKI OBIAD
SELER PANIEROWANY
Przyznam, że seler został w mojej kuchni trochę zapomniany. A szkoda.
Panierowane "kotleciki" są przepyszne, łatwe i szybkie do przygotowania.
Będę je robić częściej. Wspaniale smakują z sałatkami :)


  • Korzeń selera obieramy i kroimy w plastry o grubości 1cm (z dużego korzenia wyjdzie ok. 6 sztuk)
  • Plastry obtaczamy w mące, potem rozmąconym i mocno doprawionym solą i pieprzem jajku (od zielononóżki :)
  • Na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju kokosowym lub innym.
  • Gotowy seler wykładamy na ręcznik papierowy, by wchłonął nadmiar tłuszczu.
Smacznego :) Dagny

fot. Dagny 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz