2016/02/03

fot. Dagny
Przerobiłam trochę przepis na Tabbouleh, popularną sałatkę z Bliskiego Wschodu :) 
Można ją zjeść na drugie śniadanie (jest sycąca) 
lub podać jako dodatek do obiadu. Smacznego :) 


Składniki:

  • 1 filiżanka komosy ryżowej (kaszy bulgur lub jaglanej)
  • 3 filiżanki wody
  • sól do smaku
  • 3 pęczki natki pietruszki
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 mała czerwona cebulka
  • sos winegret


Wypłukaną komosę zalać wodą, posolić i gotować ok. 20 minut. Ostudzić.
Warzywa dokładnie umyć, osuszyć i drobno pokroić. Pomidory można najpierw sparzyć i obrać ze skórki. Natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

fot. Dagny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz